Når svigers kom nordover til dåpen laget hun én kake på fredagen, slik at vi kunne varme opp magene til kakespising på søndagen (sånn for å unngå sukkersjokk, må vites), samt laget en til selve dåpsfesten.
For at alle dere andre skal kunne ta del i drømmen, legger jeg derfor ved oppskriften på Oreo-ostekaken. Desverre er den meget lett og lage og dermed er det desto vanskeligere og motstå fristelsen....
SVIGERMORS OREO-OSTEKAKE
Bunn:
250 g knuste Oreokjeks
150 g smeltet smør
Knus kjeksene og bland med smøret. Trykk ut i en form som er ca. 24 cm i diameter.
Fyll:
200 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
110 g sukker
2 plater gelatin, bløtes i kaldt vann i 10 min.
400 g kremost (skal egentlig være med naturell, men anbefaler Tine smørost med mandarin/ananas, for en friskere og ikke så mektig kake)
1 ts vaniljeessens
150 g Oreokjeks
Kok opp 1/2 dl kremfløte. Smelt gelatinen i fløten og ha i sjokolade i biter slik at den smelter. Pisk resten av fløten med sukker og bland deretter i kremost og vaniljeessens. Bland sammen og ha i knuste kjeks. Ha blandingen over bunnen og sett kaken kaldt.
Pynt med raspet sitronskall.
God fornøyelse!
Jeg vil også legge til min andre favoritt, nemlig
MAMMAS SUKSESSTERTE
Bunn:
300 g finmalte mandler (bruk helst gammeldags håndkvern)
5 eggehviter
250 g siktet melis
1 ts bakepulver
Smørkrem:
5 eggeplommer
120 g sukker
1 dl kremfløte
2 pl gelatin
120 g smeltet margarin
Glasur:
1 plate mørk kokesjokolade
Framgangsmåte:
Varm ovnen til 200 grader og sett inn rist på midterste rille. Finmal mandler og bland med melis og bakepulver. Pisk eggehvitene stive. (Bruk evt. 1 ss av meliset for å få dem raskt stive). Bland forsiktig inn mandelmassen og fordel deigen i 2 springformer (cs 24 cm diam) dekket med smurt bakepapir. Sett formene i ovnen (1nederst og en i midten) og stek i 16 min. Bytt plass til formene og stek i 7-8 min. Avkjøl på rist uten å ta av bakepapiret.
Legg gelatinplatene i ett glass kaldt vann. Smelt smøret og avkjøl. Lag smørkremen ved å blande sukker, eggeplommer og kremfløte. Kok opp forsiktig og kryst vannet av gelatinplatene og rør dem inn i eggekremen. Pisk godt og avkjøl. Rør i smøret når det er kaldt, men før det begynner å stivne. Rør godt og sett fyllet i kjøleskap i ca, 2 timer eller mer.
Pynt kaken ved å smøre kremen på en av bunnene og legg den andre oppå. Smelt kokesjokoladen og smør over toppen. Avkjøl til neste dag.
Kaken kan godt stå i kjøleskap i flere dager og den kan også fryses.
Mmmm, hørtes veldig godt ut :)
SvarSlettGod påske!!!
Klem
Den e knallgod. Æ e hekta! Håpe du har hatt ei flott påske.
SvarSlettKlem