torsdag 20. januar 2011

Morgenstund...

...har gull i munn.

Nå er jeg tilbake på skolebenken etter et år ute i mammapermisjon og det går faktisk veldig bra. Uventet å måtte innrømme det, men det var litt deilig å komme tilbake. Jeg vet "alle" prøvde å fortelle meg at det kom til å bli godt å komme tilbake til skolehverdagen, men når man har det så flott hjemme som vi har hatt det, ja da er det vanskelig å innse at hjemmeåret har kommet til en slutt. Likevel skal det bli godt å få fullført skolegangen slik at vi kan begynne på "det virkelige liv" -jobbhverdagen. Det er en litt skummel, men samtidig veldig spennende tid vi har i vente.

I går morges startet vi skoledagen inne i byen for å ta bilder til et (didaktisk) samfunnsfagsprosjekt. Vi skulle ved hjelp av bilder lage et opplegg som kunne brukes i undervisning i skolen for å vise elevene at vi til daglig omgås historiske og samfunnsfaglige aspeker, også i næromgivelsene våre. Gjennom denne oppgaven skulle også vi som studenter få et innblikk i hvordan man kan ta i bruk nærområdene og sette fokus på at man ikke trenger å reise så langt for å finne perfekt sammfunnsfag- og historieundervisning. 

Denne typen start på skoledagen passet meg helt utmerket! Ikke bare fordi jeg hadde vært oppe siden klokka 3 med Poden og trengte all den friske lufta jeg kunne få, men jeg elsker å ta bilder, og denne morgenen var helt perfekt til akkurat det. Et fantastisk flott morgenlys på en kald og klar vinterdag. Her er noen av bildene jeg tok og brukte i opplegget. De viser litt av mangfoldet vi finner i Tromsø, et flott møte mellom historie og kultur. En salig blanding av fiskebåter og hoteller, sjarker ombygget til moderne spabåter, gamle gater og moderne butikker, den kalde snøen på de gamle båtene ute i kontrast til den varme atmosfæren inne i urbane caféer. Jeg hadde også noen flere bilder som viste det internasjonale aspektet i krysning med det lokale, men det dropper jeg her. I stedet ser dere den gamle ærverdige "Rakettkiosken" som nå selger thailandske vårruller. 
God helg!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar