torsdag 20. januar 2011

Strukturert hverdag

Det er hektiske dager nå med skolegang og barnehage. Lillegull ser ut til å trives i barnehagen, selv om det later til at det begynner å demre for han at dette er en daglig event. Når vi avleverer han i barnehagen om morgenen faller det noen tårer før han kommer inn i leken med de andre barna og glemmer at Mamma eller Pappa har gått. Når vi kommer for å hente han igjen, er gleden desto større. Vi sliter fortsatt litt med å samkjøre våre og barnehagens rutiner. De har andre matrutiner enn hva poden er vant til, så det har vært litt vanskelig å få han til å spise. Men det vel noe som går seg til etterhvert.

Hjemme har barnehageplanen har fått plass på den nye magnettavla på kjøkkenveggen.. 

Litt rart å se Podens bursdag merket på første månedsplan.


De første ukene har vært en innkjøringsfase for oss alle. Det gjelder og få på plass rutiner slik at alt går litt mer på skinner. Bringing, henting, middagslaging, svømming, trening, lekselesing og forhåpentligvis litt avslapping og kos også. I dag satt vi å spiste middag hjemme i ro og mak da vi plutselig kom på at vi skulle på svømming 20 minutter senere.... Vi lot oppvasken stå og kastet oss i bilen. Så som dere skjønner er vi ikke helt innkjørte i de nye rutinene.

For å lette litt på arbeidsmengden brukte jeg kvelden i går til å lage en fire ukers middagsplan. Dette gjorde jeg etter å ha blitt inspirert av et tips fra en medmor (hun hadde sett det på TV). Jeg laget selvfølgelig også matchende handlelister. Med dette håper jeg at vi sparer både tid og penger. Nå kan vi gjøre storinnhandel én gang i uka samtidig som vi slipper og bruke masse tid på å kverne over "hva skal vi ha til middag i dag" samt en nødhandletur innom butikken for å handle det vi eventuelt måtte mangle... Siden dette er en fireukers plan, er ideen at vi etter fire uker starter forfra igjen. Så nå er det bare å printe ut handlelisten en gang i uka, så er alt klart. Middagsplanen henger allerede klar på kjøleskapet. Lillegull har dessuten fått en ny hobby -å luske rundt i kjøkkenskapene. Vi har satt barnesikring på de andre skapene, men kasserolleskapet lot seg ikke sikre. Masse spennende å finne her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar